
سفرنامه سودا - صفر تا صد سفر به همدان
موزه تاریخ طبیعی همدان
برنامه سفر ما از زنجان به سنندج و سپس به تاج زاگرس بود اما با کمی تغییر در برنامه سفر ، همدان را هم جزوی از برنامه سفر خود قرار دادیم و با ملحق شدن به همسفرهای جدید ، به همدان رفتیم.
در فیلم کوتاه زیر، موزه تاریخ طبعی همدان را معرفی نموده ایم و سپس توضیحات تکمیلی را آورده ایم.
حدود یک هفتهای در شهرک استادان همدان بودیم
چون هدف سفر به تاج زاگرس بود ، نمیتوانستیم بیشتر از یک هفته در همدان بمانیم و این فرصت کمی برای دیدن همه جاذبههای همدان بود.
در این فرصت کم سعی کردیم ، از همه لحظات سفرمان بهره کافی را ببریم و طبق اکثر مناطق تاریخی و گردشگری همدان را جزو برنامه سفرمان داشته باشیم
امیدوارم با این کلیپهای کوتاه بتوانم جاذبههای شهرها را معرفی نمایم
تاریخچه کوتاه موزه
مجموعهای کمنظیر از نمونه انواع گونههای حیوانی، گیاهی و طبیعی اقلیم ایران و اقصی نقاط کره خاکی است که تماشای آن ذهن هر بینندهای را به گذشته و حال اعماق آبها و فراز خاکها میکشاند. در لابهلای این مجموعه اعجابانگیز که هماینک به عنوان یکی از گرانبهاترین سرمایههای ملی و بستری برای مطالعات دانش پژوهان و اهل تحقیق شناخته شدهاست، هزاران نمونهٔ زنده، سنگواره و تاکسی درمی شده از گونههای گیاهی پستانداران، پرندگان، خزندگان، حشرات و آبزیان به شیوههای مدرن و علمی نگهداری میشود.
بنیان موزه تاریخ طبیعی در همدان سال ۱۳۵۱به همت انسانی علاقهمند و سخت کوش و چند تن از دبیران دبیرستان و اساتید دانشگاه در سالن کوچک و محدود در گوشهای از دبیرستان موسوم به پهلوی آن زمان گذاشته شدهاست. این موزه هماینک در چند تالار مجهز و آراسته به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع به چند فضای مناسب برای مطالعه، سالن سخنرانی و کتابخانه تخصصی در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلیسینا مجهز است. از موزه تاریخ طبیعی همدان روزانه حدود ۳۰۰نفر از دوست داران مظاهر طبیعت وحشی، اهل تحقیق و پژوهشگران از سراسر ایران دیدن میکنند.
سالن های موزه
در سالن صدف ها، از گونه های ایرانی و خارجی بسیاری نگهداری می شود. در این سالن، صدف ها، دو کفه ای ها، گاستروپودها، حلزون ها، سخت پوستان، مرجان ها و اسفنج های خلیج فارس در 22 ویترین به نمایش در آمده اند.
در سالن پروانه ها و حشرات، علاوه گونه های ایرانی، نمونه های بین المللی را نیز مشاهده خواهید کرد. در این سالن که بیش از 95 ویترین دارد، زیباترین گونه های پروانه ها و حشرات را می توانید نظاره کنید.
در سالن آبزیان، در آکواریوم های آب شور و شیرین، از ماهی ها با گونه های متفاوت (ماهی های دریای خزر، ماهی های خلیج فارس و دریای عمان و…) نگهداری می شود. در بخشی از این سالن، آبزیان فیکسه شده نیز مشاهده خواهد شد.
در سالن زمین شناسی، سنگ ها، کانی ها و فسیل های گوناگونی را می توانید ببینید. این موزه، یکی از زیبا ترین و کامل ترین مجموعه فسیل ها و کانی ها را در کشور دارد.
در سالن پستانداران و پرندگان و همچنین در سالن خزندگان و دوزیستان، گونه های مختلف تاکسیدرمی شده را می توانید مشاهده نمایید. در این بخش، 50 درصد از گونه های پستانداران و 70 درصد از گونه های پرندگان بومی وجود دارد.